Team

EN ES CA

Team

Tourism Platforms is een onderzoeksproject dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door vier onderzoekers die werkzaam zijn aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universitat Oberta de Catalunya (de Open Universiteit van Catalonië) in Spanje. Hieronder vind je meer informatie over de onderzoekers:

Maartje Roelofsen is een postdoctoraal onderzoeker met 8 jaar onderzoekservaring. Sinds 2014 heeft Maartje meer dan 40 Airbnb-hosts over de hele wereld geïnterviewd om beter te begrijpen hoe hun deelname aan de platformeconomie hun leefomgeving, dagelijks leven en huishoudelijk werk bepaalt. Maartje is hoofdonderzoeker van het project Tourism Platforms.

Soledad Morales Pérez is docent aan de Universitat Oberta de Catalunya en heeft jarenlange onderzoeks- en onderwijservaring op het gebied van toerisme en gastvrijheid. Soledad geeft leiding aan verschillende onderzoeksprojecten, waaronder het door de Spaanse overheid gefinancierde project EPTUR, een project dat de veerkracht van de Spaanse toeristische platformeconomie (TPE) bestudeert sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Soledad is mede-onderzoeker binnen dit project.

Lluís Garay Tamajón is docent aan de Universitat Oberta de Catalunya, waar hij de onderzoeksgroep NOUTUR (New Perspectives in Tourism and Leisure) coördineert. Lluís heeft de invloed van deeleconomie op toeristische bestemmingen bestudeerd en is mede-onderzoeker van dit project.

Mar Alsina Folch heeft een masterdiploma behaald in Tourism Destination Development aan de Universiteit van Dalarana, Zweden. Mar’s onderzoeksinteresses gaan uit naar de relaties tussen toeristen en mensen die werken in toerisme, en hoe die relaties zich ontwikkelen ten gevolge van innovatie, ICT en duurzaamheid. Mar is onderzoeksassistent bij de onderzoeksgroep NOUTUR aan de Universitat Oberta de Catalunya.