Deelname

EN ES CA

Neem deel aan onze studie!

Heb je de afgelopen 3 jaar als Airbnb-host gewerkt in Amsterdam of Barcelona? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een onderzoek dat wordt uitgevoerd door onderzoekers aan de Open Universiteit van Catalonië in Barcelona (Spanje). Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over hoe Airbnb’s gastvrijheidsnormen en richtlijnen jouw werk als verhuurder hebben beïnvloed sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie. Of je nu regelmatig of onregelmatig hebt gehost, elke Airbnb host-ervaring die je met ons wilt delen is relevant!

Je kunt je hier aanmelden of een e-mail sturen naar mroelofsen@uoc.edu voor meer informatie.

Wat houdt mijn deelname in?

Deelname aan dit onderzoek omvat een interview, dat zal worden afgenomen door één van de onderzoekers in ons team. Dit interview vindt plaats (in Amsterdam of Barcelona) op een locatie die jou het beste uitkomt of via videosoftware zoals Skype, Zoom, GoogleMeets of Teams, afhankelijk van jouw voorkeur. Het interview zal tussen de 30 minuten en 1 uur duren, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en input. Tijdens het interview stellen we aan de hand van een vragenlijst vragen over je ervaringen als verhuurder gedurende de afgelopen 3 jaar. Als je iets aan deze vragenlijst wilt toevoegen dan ben je daar vrij in. De interviews worden anoniem afgenomen, wat betekent dat alle identificerende informatie wordt uitgesloten van het interview, tenzij je expliciet wenst te worden geïdentificeerd. Afhankelijk van jouw voorkeur wordt het interview opgenomen met een audiorecorder of de interviewer maakt schriftelijk aantekeningen tijdens het interview. Jouw gegevens worden anoniem verwerkt en beschermd in overeenstemming met de “Code of Good Practice in Research and Innovation” van de Open Universiteit van Catalonië.

Wat voegt mijn deelname toe?

Het interview zal ons helpen beter te begrijpen welke impact digitale platformen zoals Airbnb hebben op de uitvoering van gastvrijheid. Ook geeft het inzicht in hoe het beleid van deze platformen van invloed is op verhuurders die soms onder moeilijke omstandigheden werken, zoals tijdens de COVID-19-pandemie (corona pandemie). De bevindingen kunnen hosts en platformbedrijven belangrijke inzichten bieden die er mogelijk aan bijdragen dat de voorwaarden om te hosten worden verbeterd. De bevindingen van deze studie zullen ook bijdragen aan het creëren van toerismegerelateerde beleidsvorming en zijn waardevol voor organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling en promotie van toerisme.