Inici

ES EN NL

PLATAFORMES TURÍSTIQUES és un projecte de recerca que explora com les plataformes digitals turístiques transformen el dia a dia de les persones usuàries. Se centra en les plataformes de lloguer de curta durada que permeten a les persones oferir i accedir a allotjaments de lloguer per curts períodes de temps. El projecte pregunta com les persones usuàries d’aquestes plataformes reivindiquen la seva voluntat de desafiar i transformar els models de governança de les plataformes. El projecte està desenvolupat per personal investigador de la Universitat Oberta de Catalunya, Espanya.

El projecte PLATAFORMES TURÍSTIQUES té tres objectius principals:
  1. El projecte pretén comprendre com es regeixen i s’executen les plataformes de lloguer de curta durada. Analitzem com aquestes plataformes condicionen i regulen les pràctiques quotidianes, la comunicació i transaccions de les persones usuàries mitjançant el seu programari, els algorismes i les condicions de servei.
  2. Analitzar com les persones usuàries d’aquestes plataformes es troben i responen a diversos models de governança, per exemple, condicions d’ús, directrius, codis de conducta i presa de decisions algorítmiques. 
  3. Investigarquines estratègies (col·lectives) tenen les persones usuàries per a contrarestar o desafiar els models de governança i les polítiques de les plataformes, i com poden ajudar a donar forma a plataformes turístiques més justes i sostenibles.

Si voleu col·laborar en el projecte, podeu obtenir més informació sobre la participació.